Wednesday, August 12, 2009

Menyamar sekali sekala

Kak Ipar kte, tlg blikn Kalimah Jiwa, nak hadiahkn pd sorg cikgu 2. Akak kte blilh sndri, buat malu jer pnlis bli bku sendri. {macamlh awk 2 org knl sgt..heheh}
Lalu akk pn brcdg k JJ. Pki sun glasses, posing brbza dr slalu.[Slalu slekeh jer dgn blaus n jeans- daa tua pn pki jeans lg] Dgr citer kt JJ bku 2 msih trpamer as bestsellers. Belek punyer belek, dtg bbrp pmbli n trus ngkt nvl 2. Tahan mrka n pura2 tnyer.
Best ke..? Kalo best nk bli. Mrka buat thumb up. Ranumnyer hati.
Tp bler slh sorg mengaku, "Bli nvl ni..psl daa muak dgn title2 cinta ney - stdk2nyer bku ni x de prktaan tu.." Terkesima beta.
Another one ckp - "bku Haiza Njw sblm ni sdap jugak, Ku Mohon Kasih. Br prasan bku author ney xda prktaan cinta." Aduhai.. itu jer ke sebabnyer..?
Aku melingas ke sekeliling n ada Sentuhan Cinta. 'CINTA...!!!' Aduuh.. cabut lagi baik! Tk snggup dengar komen strusnyer..

10 comments:

Nik Fauziah Nik Hussin said...

Banyak udang banyak garam, banyak orang banyak ragam..
the most important things is that we know what we're doing right?? (sometimes penulis kena ada perasa SS. sebab klu kita sendiri tak syok ngan karya kita..then who else will??heheh)

haiza najwa said...

ha ha ha..2 btul. Stood tight at a corner whilst watchg one by one cstomr bli bk kte. Gdness gracious - mmg prasan gilerlaa bk kte sdap. Ble kne sbijik mcm 2, br nmpk lgt tgg sgt. Rse nk intrview jer lps sorg2, nk tnyer dia org pn sme ker..bli psl pesona judul? Waduh kte berkarya punyerlaa dgn pnuh komitmen. Abes sumer memori kaut msuk dlm otak- scan dtik2 romantik mse lalu..kahkahkah

arnamee said...

salam ziarah.

teruskan menulis.hehe ^_^

haiza najwa said...

Tq Arnamee - dh grad 2 nk buat apa pas ney..?

Anonymous said...

Don weri la kak Haiza - rasa rmai pnlis wat gitu. Skodeng nk tgok rmi tak yg bli nvl dia. Kalimah Jiwa mmg bestttt. Sentuhan Cinta juga. Skung nak go over Ku Mohon Kasih dan Ungu Karmila - kalau lapang sy komen. HMF

Anonymous said...

kalau sy novelis pn selalu akn buat gitu - HMF

haiza najwa said...

TQ HMF smlm pun skali lagi ke sebuah kedai buku agak besar di SBan meninjau buku2 sendiri dan rakan2.

Angel said...

well..just the 'thing' practised by almost every writers or authors I guess. I once spotted a writer rearranging her books on top of the shelf so that everybody could see her books which previously been put at the lower shelf. She even placed few of her book infront of other writer's. She's smart. That kinda work needed a tremendous effort. When I visited again to the same bookstores, I almost chuckled to see all her books back at their old place. Pity..pity!

Anonymous said...

xkan tak boh gambar sedara kowt..ltak la ckit jew pown xper..!!!

Haiza Najwa said...

Isyy..bahasa German ker ney..and who the he.. oops..who the heaven are you? Anyway..I'm still rearranging the photos taken b4 and aftermath, n wanna make new entry just for the purpose. I'm still waiting for few shots from this venomous mischief. Sabar but next time..put ur name, itu lebih sopan macam orang len..
Consider this is the very last time I'll answer to N2 like U.